Agility er ”forhindringsløb” for hunde. Hunden løber igennem en bane, som består af mange forskellige forhindringer her under spring, slalom, tunnel, en balance og en vippe. Agility disciplinen kom til Danmark omkring 1987 og har siden udviklet sig til at være en væsentlig del af konkurrenceaktiviteterne i DcH.

For at komme i betragtning til agilitytræning, skal hunden minimum være 12 måneder gammel. For store hunde vil det ofte være fint at vente til 15-18 måneder, da disse er længere tid om at blive udvokset. Da en agilityhund springer meget, er det desuden vigtigt, at hunden er i god fysisk for, det vil sige, at den ikke må være for tyk, eller lide af problemer i ryggen, albuerne eller hofter.

Officielt er hundene inddelt i tre højder i agility. Hunde under 34,99 cm i skulderhøjde løber i den lille klasse. Hunde fra 35,00 – 42,99 cm i skulderhøjde, løber i mellemklassen og hunde over 43,00 cm i skulderhøjde løber i stor klasse.

Såfremt man IKKE ønsker at deltage i konkurrencer, vælger vi nogle gange at se bort fra denne inddeling, og lader hunde løbe på en lavere højde end den officielt hører hjemme i. Dette gør vi, da vi mener, at alle hunde kan have glæde af agility, og der skal være plads til alle.

En typisk træningstime starter med opvarmning af hunde, hvor efter man træner på få forhindringer af gangen, så der er tid til at øve de enkelte forhindringer. Nogle gange vil der i slutningen af timen være mulighed for, at prøve kræfter med en lidt længere bane.

Til sidst bliver hundene luftet, så musklerne kan ”dampe af” og så er det tid til lidt hyggesnak hundeførerne imellem.

Nyheder

Sponsorer